Du har inga produkter i varukorgen.

Ringar

Storlekar

Hitta den ring som passar dig
Din ring ska kännas rätt alla dagar, året runt. Våra fingrar reagerar mer än vad man kan tro på värme, kyla, salt mat, vissa mediciner och så vidare. När det är varmt svullnar fingrarna, när det är kallt går svullnaden ner. Provar du en ring när det är varmt kan den upplevas för stor när du är kall om händerna. Så innan du bestämmer dig för en storlek, tänk på att du vill kunna bära ringen under alla årstider och i alla väder!

För att på enklaste sätt prova ut rätt storlek kan du beställa vårt ringmått. Ringmåttet träs över fingret precis som en ring och du kan läsa av storleken på sidan av måttet. Tänk på att inte dra åt måttet för mycket vid fingrets bas – ringen måste komma över din knoge. Ringen ska sitta fast nog så att den inte snurrar runt på fingret samtidigt som den måste komma över knogen. Ibland hjälper det att ta tvål på fingret för att få ringen över knogen. Prova ringmåttet under olika tidpunkter på dagen och när du är varm och kall för att på så sätt hitta den storlek som passar bäst under hela dagen och inte bara t.ex. på morgonen när fingrarna kanske är som smalast.

Om du märker efter ett tag att du din ring är för stor eller för liten kan våra guldsmeder i vissa fall stäcka eller ta in ringen. Om detta är möjligt beror helt på hur ringen är uppbyggd och om den är försedd med fattade stenar. Det bästa är alltså att ta tid på dig när du provar ut ringstorleken för att får en ring som känns helt rätt för dig.

Olika tillverkare och varumärken har olika storleksskalor. Vissa anger storleken i inre diameter, från 14,25-22,0, andra anger den inre omkretsen, från 45-69, och vissa har storlekarna XXS-XXL. För att förenkla översättningen av en ringstorlek till en annan har vi gjort en tabell.

Halsband

Hitta rätt längd på ditt halsband
Halsband finns i massor av olika längder. Det är inte alltid lätt av veta hur ett 45 cm långt halsband ser ut när det kommer runt halsen. För att göra det lite enklare har vi gjort en översikt över de vanligaste längderna och hur långt de hänger ner på halsen/bröstet. Tänk på att halsbandet kan komma att hänga lite annorlunda på dig jämfört med vår översikt. Här spelar naturligtvis just din kroppsform in – har du t.ex. en smal nacke kommer halsbandet hänga något längre ner.

Armband

Vilken storlek på armband ska jag välja?
Att ett armband har storleken small säger inte alltid så mycket. Vi har därför skapat en tabell där du kan se hur långt ett armband i small verkligen är och mäta på din egen handled för att hitta rätt storlek. Tänk på att inte mäta allt för tight runt handleden, det bör finnas lite extra plats så att du kan röra på hand och handled utan att armbandet tar emot.

Storlekar
  • X-small 13 - 14,9 cm
  • Small 15 - 16,9 cm
  • Medium 17 - 18,9 cm
  • Large 19 - 21,9 cm
  • X-large 22 - 25+ cm